dilluns, 4 de març del 2024

NEEEU!!

 Hola, famílies!! Aquest diumenge a Espinelves vam tenir una bona nevada!! Com al migdia va sortir el sol i la neu es va començar a desfer, no estàvem del tot segures que, avui dilluns, poguéssim gaudir de la nevada, però sí!! I ben a prop del refugi! I el millor de tot és que avui ha pogut venir tothom!!

Al matí estàvem tan emocionades que ho hem endreçat ben de pressa!! Ens hem anat equipant i sortint a tocar la neu del cau, de seguida tothom ha volgut agafar les eines.

Hem anat a esmorzar a l'antic camp de les carabasses, on hi hem deixat un súper ninot de neu amb braços de fulles de roure americà i cabells amb fulles de roure martinenc. Però n'hem fet uns quants més, eh! Ajudats de les eines, utilitzant pals o amb les pròpies mans. I fins i tot hem fet una nova creació amb un que ja hi havia fet.

 

Avui hem observat que:

- Neva quan fa fred, no quan fa calor. Però que ha de fer molt fred molt amunt al cel!

- Si apretem molt la neu es compacta.

- El sol i la calor fa que es desfaci.

- Si la toquem molt també es desfà.

- Si la neu encara és tova, hi podem deixar les nostres petjades.

- Quan es desfà es torna aigua.

- Si fa molt fred, per sota els 0 ºC, l'aigua es congela!!

A part de fer ninots de neu i de fer de llevaneus, no hem pogut evitar tirar-nos unes quantes boles de neu jejejejje També hem trobat petjades de guineu i de teixó!! Hem trobat plaques de gel a la lona de l'hivernacle, però la bassa ja no estava glaçada.

 

Hem observat els dibuixos que es formen al gel, però al final l'hem acabat esmicolant i semblava que fos vidre.

Hem comprovat si les figuretes de fang que vam trobar fa dies, seguien allà. I sí!! Encara hi eren! Ara bé, també hem experimentat lo efímeres que són les creacions fetes amb neu.

 

I finalment ens hem posat a cantar i ballar abans de tornar al refugi a dinar, per acabar de passar un super matí!!!

 

Avui hem descansat la mar de bé, i a la tarda hem tornat a explicar els llibres sobre el cos humà que ens va dir la Gemma fa dies, i també hem tret l'Estel (el ninot de feltre amb l'escalet i els òrgans del cos humà).






























 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

JA ARRIBA SANT JORDI!

Bona tarda, famílies! Aquesta setmana la Clara i la Gemma ens han acompanyat algun dia, la qual cosa ens ha fet estar molt contentes 😊 Ara ...