dilluns, 4 de març del 2024

CLARAAAA

 Bona tarda, famílies!!

Com bé sabeu, la setmana passada vam poder tornar a tenir la Clara per aquí :3 va venir dijous i divendres!

Dijous vam anar a l'alzina del sol, a Espinelves Park Sud. Vam jugar a pescar peixos i taurons de la bassa, i més tard vam acompanyar a l'Ares i en Jofre a amagar les seves figuretes de fang jejeje Era increïble el canvi de temperatura que hi havia entre el sol i l'ombra, de fet, en els racons més ombrívols encara hi vam veure gebrada.

Dijous també vam rebre la visita d'en Guim (un bebè) i la seva mare, que van passar part del matí amb nosaltres. Aquell dia estàvem bastant exploradors, així que vam anar a investigar per una de les plantacions d'avets i... Al bell mig del camí hi havia una caca amb una mica de pèl i acabada amb punta, de qui devia ser...? De la guineu!!!

També vam veure molt liquen i vam recordar que és la simbiosi entre una alga i un fong. Com sempre que anem allà, vam veure un munt de furgades de senglar. Vam trobar una bassa pleeena de llenties d'aigua i vam poder tocar l'aigua amb les mans. Uiii! Que freda!!

Com dijous anàvem sobrades de personal i feia molt bon dia, vam decidir anar a dinar i passar la tarda als avets del costat del refugi, per acabar d'aprofitar la jornada.

Després de dinar i descansar vam estar treballant la motricitat fina embolicant pals amb llanes de colors, i també vam estar una bona estona escrivint lletres i números a terra. En acabat, vam anar a veure si hi havia algun amfibi a la bassa, i allà ben a prop hi vam trobar carbó, així que ja ens va faltar temps per pintar-nos la cara i transformar-nos en grans felins! AJAJJAJAJAJJ

------

Divendres al matí la Clara ens va poder tornar a acompanyar. Vam anar a passar el matí a la cantonada del cementiri, i com veiem que la Clara anava fent equilibris sobre la borera, de seguida tothom la vàrem seguir.

Allà a la cantonada, sobre d'una cabana hi vam trobar un niu molt xulo i rodonet. Vam estar una bona estona provant d'esbrinar de quin ocell podia ser, i finalment, amb l'ajuda de les guies, vam determinar que molt probablement podia ser d'una cadernera.

Durant el matí, uns quants es van quedar per allí creant històries fantàstiques a través del joc simbòlic, cantant cançons i deixant volar la nostra creativitat fent titelles amb pinyes, que, per altra banda, també posa a prova la nostra concentració, perseverança i l'ús de la motricitat fina.

Uns altres van anar a fer una excursioneta amb la Gemma i la Clara, i entre toootes les coses que van descobrir, una ens va deixar ben impactades a totes: Van poder veure com començava a germinar un aglà (possiblement de roure) i començava a enganxar-se a terra amb les arrels. Espectacular!! Ens va fer especialment il·lusió poder veure aquest moment de l'arbre perquè, dels aglans que vam germinar aquí al refugi, finalment cap a pogut acabar de sortir bé :(

Abans de donar-nos compte, ja va ser l'hora de tornar a dinar, però com no teníem ganes de tornar-nos a tancar, vam pujar a dinar i a fer la migdiada al parc. A la tarda vam estar fent jocs de taula i també vam estar ajudant l'Aniol a fer jocs d'encaixos; i finalment, abans de berenar vam treure les teles per poder fer cabanes o disfressar-nos; i finalment el que més ens va agradar va ser fer veure que érem ocells i ratpenats i que les teles eren les nostres ales!!


























































 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

JA ARRIBA SANT JORDI!

Bona tarda, famílies! Aquesta setmana la Clara i la Gemma ens han acompanyat algun dia, la qual cosa ens ha fet estar molt contentes 😊 Ara ...