dimarts, 3 d’octubre del 2023

TOT EL DIA AL BOSC

Bon dia, famílies!

Disculpeu que el blog hagi estat una mica abandonat, però és que aquesta setmana passada només hem trepitjat el refugi a primera hora del matí, i hem passat la jornada sencera al bosc. Aquest bon temps s'ha d'aprofitar mentre dura!

Això sí... Hem tingut bastants baixes i cada dia érem poquets... per començar, ja ens ha faltat en Matheus, que ha anat de vacances amb la família, i l'Ayana pobreta va estar tota la setmana malalta :( I a en Jofre fins a finals de setmana tampoc li vam veure el pèl...

Però bé, els «supervivents» van poder veure la Clara dimarts i divendres. I vam estar totes d'allò més contentes, perquè la trobàvem molt a faltar!! Especialment en Bru i l'Abril, que el Dimarts no se separaven del seu costat <3

DILLUNS vam anar a passar el dia per allà la font de la Percet. Aquell dia feia més fresca i vam poder explicar que ja havia arribat la tardor. Entre tots vam recordar que a la tardor comença a fer més fred, que les fulles dels arbres s'assequen i cauen, que comencen a sortir bolets i... Que és quan es fa la festa de la castanyada!! De fet, l'Ares va tenir molt bona vista i ens va descobrir els primers bolets jeje

Aquell dia vam estar jugant d'allò més bé a la cabana que hi ha darrere de l'esplanada. N'hi va haver uns quants que es van animar a anar explorant per allà el bosc, d'altres van preferir quedar-se allà mateix més tranquils, fent-se moixaines i demanant d'escriure un munt de coses.

A la tarda, mentre la resta encara descansava o dormia, en Juli i en Riu van demanar d'anar a explorar «nous camins estrets», així que, apa!! A passejar pel bosc. Entre tots dos anaven debatent per on anar, i davant d'un trencall, feien pactes o s'explicaven entre ells perquè era millor anar per un lloc o per un altre, i és que ja estan tan grans!!! I a part d'estar molt cantaires, estaven també d'allò més valents, només buscaven llocs on enfilar-se. Però és clar... és que en Juli ja en té 4 i en Riu n'està a punt jajajjajajaj

Després van tenir temps de jugar una estona amb l'aigua a la font i ja va ser hora de tornar amb tothom, jugar a la sorra, cantar cançons i berenar.


DIMARTS com ja hem dit, per fi vam tornar a veure la Clara. Aquell dia havien demanat anar a veure les grues d'allà casa l'Anna, així que vam tenir una bona caminada!! Per poder coincidir amb la Clara, l'Ares va venir amb la Marta i l'Aniol, que déu ni do com ha crescut ja!! Un cop vam agafar el camí de darrere de casa en Pep, ens vam quedar paradíssimes de com havien crescut les herbes, semblava una selva!!!

Per fi vam poder arribar a l'esplanada de davant les grues (i de debò que va ser tota una aventura poder-hi arribar jajajja) i un cop allà vam passar el matí esmorzant mirant les obres com jubilats. En Jofre, tot i encara no estar recuperat del tot, va venir amb la Carme per poder saludar a la Clara, que també la trobaven molt a faltar!

A mesura que anaven acabant d'esmorzar, el seu joc, com no podia ser d'una altra manera, era el d'anar imitant les excavadores jeje.

En acabat, vam anar cap al camp de cabirols (altre cop ens va costar Déu i ajuda arribar fins allà...), vam estar jugant una mica a la cabana i ja era l'hora de dinar! Aquell dia estàvem tots tan cansat que ningú va poder evitar fer la migdiada!!


DIMECRES la Júlia va proposar anar als avets grans de costat del refugi, i com la resta hi van estar d'acord, vam passar el dia allà mateix! Com sempre, van tenir molta feina a podar arbres i passar la desbrossadora, però ja sabem que no pot faltar pujar i baixar els tobogans de terra i anar a veure la bassa i la cova del gegant, on hi vam trobar un munt de plomes escampades!!!

De seguida ens vam preguntar que podia haver passat, i tot i que en Bru ens feia callar perquè deia que despertaríem el gegant, vam poder anar fent hipòtesis fins a deduir el que havia pogut passar:

- Vam veure que eren plomes i ens vam preguntar de quin ocell podien ser, per la mida i el color vam deduir que eren de tudó

- Vam buscar altres restes (sang, alguna part de l'ocell...) però no hi vam trobar pas res.

- Vam fer discutir què hi feien allà tantes plomes juntes i escampades, vam deduir que algun animal havia caçat el tudó per menjar-se'l.

- Vam observar molt bé les plomes, com el canó estava intacte vam arribar a la conclusió que havia estat un rapinyaire diürn; ja que amb el bec van arrancant les plomes, a diferència dels mamífers, que les treuen a mossegades i les acaben trencant.

Aquell dia també vam estar cantant i ballant un munt de cançons de tardor:

https://www.youtube.com/watch?v=W4aYhuTvZZM&ab_channel=Can%C3%A7onsInfantilsenCatal%C3%A0

https://www.youtube.com/watch?v=l25i4x3unj4&ab_channel=PA%C3%8DSDEXAUXA

https://www.youtube.com/watch?v=p4JfqcRXidI&ab_channel=rosaguerrero

https://www.youtube.com/watch?v=sshpaehePcs&ab_channel=martapr61


DIJOUS vam anar a dir-li bon dia a l'Ariadna i vam esmorzar davant de l'ajuntament, després vam anar a la cabana del cementiri, on en Quim va descobrir que ja havien començat a sortir pebrassos i l'Abril com sempre tenia feina a fer tot el que fan els més grans. Aquell dia va ser el primer que vam aconseguir que en Bru dormis a la màrfega com els altres!!

Mentre la resta dormia, en Juli i la Júlia descansaven mirant les guies de coneixement. Quan en Juli ja no volia descansar més, va començar a fer parelles amb les fitxes del memori i la Júlia es va quedar mirant com l'aire feia ballar les branques dels avets.

En Juli va voler jugar al memori, i s'ha de dir que n'és tot un crac!! I la resta se li anava sumant a mesura que s'anaven despertant.



DIVENDRES vam poder tornar a gaudir de la companyia de la Clara. Vam anar de donar menjar a les gallines i després vam passar tot dia al bosquet que hi ha camí amunt de la muntanya de sorra. Va tornar a ser un dia ben musical, però com sempre també van tenir molta feina a fer construccions amb pedres.

A la tarda vam poder acostar-nos a jugar a la muntanya de sorra, que fa temps que ja s'ha convertit en un camió de bombers i una piscina ajajajjaja






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EXPLOREM!

Bona tarda, famílies! Avui hem acabat la setmana sent ben poquets! I és que ahir ja no va venir en Riu, i avui l'Ares i l'Aniol ta...