dijous, 22 de febrer del 2024

GALLINES I COMIAT D'EN JOSEP

Avui tot i ser dijous, hem anat a veure les gallines! Demà tindrem una visita dels mossos d'esquadra al refugi i hem volgut aprofitar per veure-les!

En Josep, l'home de la casa de les gallines, es canvia de casa i volíem acomiadar-nos d'ell i donar-li les gràcies per l'hospitalitat que sempre té amb nosaltres. Només arribar ens ha saludat i ha dit a en Jofre: avui sembla que duguis barretina, tot rient! Com a comiat ens ha donat ous per repartir entre tots, que bons que seran! Hem aprofitat estar tant a prop de les gallines per recordar i aprendre moltes coses:

- Hi ha diferents tipus de gallines, algunes fins i tot poden volar! També ens ha explicat que algunes són més ponedores que altres, quan són grans deixen de pondre ous. Els ous que ens ha donat són de les gallines blanques i per això també són blancs! Aquestes fan ous cada 3-4 dies i per això no són els que més trobem.



 

- Els galls tenen unes ungles molt afilades al darrere, els serveixen per defensar-se d'un altre gall o també per quant munten les gallines poder-se agafar.




- Per poder fer pollets es necessita un gall i també una gallina, la gallina ha de covar els ous durant 21 dies i ha de tenir cura de la temperatura.

- Dins del galliner poden haver-hi àcars de les aus i és per això que en Josep ha entrat amb
botes i guants per netejar, recollir ous i posar menjar.



 

 

- Tenen plomes que són impermeables, no tant com les dels ànecs, aquestes són diferents segons la part del cos i serveixen per regular la seva temperatura (a l'estiu no tinguin tanta calor i a l'hivern puguin abrigar-se).


 

 

A tots ens ha agradat molt aprendre tot el que explicava en Josep! També hem mirat molt com les gallines caminen, alguna fins i tot se'ns ha acostat i l'hem pogut acariciar. Per menjar els hem donat restes de les fruites que dúiem per esmorzar i ens ha agradat molt veure com picotejaven. Fins i tot l'Aniol els ha donat una mica de maduixa que li ha donat la Gemma!



 

Hem donat les gràcies a en Josep i desitjat que tot li anés molt bé, ens hem quedat una estona jugant al bosc i SORPRESA! En Josep ha tornat a venir i ens ha dut una pell de cabra seca! Aquesta pell ens ha servit per parlar de com s'abrigaven les persones fa molts anys, de com es pot aprofitar les diferents parts d'un animal... L'Abril estava ben encuriosida tocant la pell, segur l'ha trobat ben suau! I en Riu em recorda: "També ens ha donat un pessebre per jugar amb els animals". Abans de marxar encara ens ha quedat una estona i en Bru ha volgut compartir i explicar el conte que havia dut als companys! Qui troba la bicicleta? i el tractor? L'Arnau que li encanten els vehicles de seguida corria a dir-ho!



De camí a les gallines també hem pogut aprendre coses molt interessants! Hem trobat una casa que estava en construcció! Hi havia una màquina que ens ha generat molta curiositat a tots! I hem decidit preguntar als paletes què era, la pala carregadora! En Juli no es volia moure del costat de les obres de tant que li agradava! També hem vist que posaven sorra entre les parets, l'Ana ens ha explicat que és per aïllar, tant del fred com de la calor! I entre tots ens hem posat d'acord per tornar un altre dia i veure com es va creant la casa!

 



Ens hem trobat també diferents fulles de roure, que ens han servit per fer un repàs del que anem treballant, aquests arbres fan aglans, hi ha diferents tipus de roure... si té les fulles arrodonides és martinenc, estreta i amb "punxes" africà! I avui no hem trobat l'americà! L'Alba ens ha explicat també que els Quercus són arbres que s'hibriden molt, després hem trobat una fulla d'arbre híbrid martinenc i africà!

L'Ares ha sortit corrent i ha dit: Romaní! Molts hem anat a tocar-lo i olorar!



 

 


Després de dinar i descansar una estona hem estat treballant els números amb diferents materials i també hem aprofitat per agafar alguns dels jocs que ens va dur el tió. La Júlia estava molt i molt concentrada! I en Quim tenia tantes ganes de jugar amb els altres que no ha pogut fer migdiada, ha anat corrents a jugar amb les figures del pessebre!


Demà continuarem aprenent i passant-ho molt bé! Recordeu que venen els mossos d'esquadra a explicar-nos la seva feina i fer sonar la sirena!!!

 






















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

JA ARRIBA SANT JORDI!

Bona tarda, famílies! Aquesta setmana la Clara i la Gemma ens han acompanyat algun dia, la qual cosa ens ha fet estar molt contentes 😊 Ara ...