divendres, 23 de febrer del 2024

MOSSOS D'ESQUADRA!

Bona tarda, famílies!!

Com bé sabeu, avui hem rebut una visita molt especial: ens han vingut a veure els Mossos d'Esquadra!!

Al matí, a primera hora, hem esmorzat dins del refugi i hem estat parlant una mica sobre la policia i, més concretament, sobre els Mossos, i teníem aquests coneixements previs i aquestes preguntes:

- La policia busca lladres i dolents

- La policia s'emporta els nens i nenes que no es porten bé?

- Porten pistola. És per caçar animals?

- Tenen un cotxe amb llums.

- Els hem anat a veure amb la mama i la iaia.

- Els hem vist pel carrer i per la fira de l'avet.

- Jo no vull perquè fa soroll la sirena.

- Porten la gent dolenta a la presó.

De seguida hem sortit a fora per gastar una mica d'energia abans que el cotxe patrulla arribés al poliesportiu, però només sortir per la porta ja l'hem vist de lluny i hem baixat ben de pressa al carrer per esperar-los!!

Quan han arribat han encès les sirenes. A la majoria ens ha fet molta gràcia, però n'hi havia algun que es tapava les orelles jejej. La parella de mossos que ens han vingut a veure es diuen Marta i Sergi, i de seguida ens han deixat pujar al cotxe, on hem pogut parlar amb la seva ràdio.

Ens han explicat que els Mossos d'Esquadra són els policies de Catalunya, i que la seva feina és vetllar perquè tothom estigui segur i que, per tant, molts cops, es coordinen amb altres serveis d'emergència com els bombers i les ambulàncies. I hem recordat que tenim el número d'emergències escrit a la cara (112).

Han estat super simpàtics i atents amb nosaltres! I ens han ensenyat un munt de coses que duien al cotxe!!

- Una vara extensible, un casc i una porra 😅

- L'armilla antibales. Cada agent té un número d'identificació i també hi duen una càmera enganxada per poder gravar qualsevol situació delicada i evitar que el lladre pugui dir-li mentides al jutge.

- Una armilla reflectant per poder estar de nit a la carretera i controlar el trànsit.

- Uns cons per dirigir el trànsit i aturar els cotxes en algun control o en algun accident.

- Unes llums per poder posar a terra que també s'enganxaven al cotxe patrulla!

- Un pal de llum per dirigir els cotxes de nit.

- Una corda mooolt llarga que sembla d'slackline, però que és per poder arrossegar els cotxes que estan en algun lloc perillós.

- Una pota de cabra per poder obrir qualsevol porta si fos necessari.

- Unes esposes per poder posar als lladres i que no puguin fer mal als mossos.

- Una llanterna petita que fa molta llum.

Ens han deixat tocar i agafar totes les eines i materials que duien dins del cotxe, i fins i tot ens han deixat provar-nos la seva roba (l'armilla reflectant i la seva gorra).

També ens han respòs totes les preguntes que teníem. Efectivament, ens han confirmat que la policia no s'emporta els nens i nenes, que si de cas, si es perden, els ajuden a trobar la seva família.

També ens han dit que només busquen la gent gran que fa coses dolentes, que si un nen sense voler pica a un altre no el porten a la presó, perquè els nens i nenes encara estan aprenent i no fan coses "dolentes" expressament.

També els hi hem preguntat si s'encarregaven de buscar conills, ja que ens segueix preocupant que la Rosalia estigui perduda. Llavors la Marta ha tret una llibreta i ens ha dit que allí hi apuntava tot el que havia de buscar, i ens ha demanat que descrivíssim el conill; es diu Rosalia, és tota de color marró, és una mica petita, però també una mica mitjana (JJAJAJAJJA) i li agrada molt la pastanaga.

Hem de dir que jugar amb els cons de tràfic també ens ha agradat molt! Els hem estat col·locant, ens els hem posat de barret, hem fet equilibris i, per què no? Algú fins i tot n'ha fet construccions jeje

En Sergi també ha volgut posar a prova la nostra força, i hem estat estirant aquella corda taaan llarga a veure si guanyaven els nens i nenes o ell. Sort que tenim molta, molta força i en sabem molt de treballar en equip!!

En acabat, els hi hem donat les gràcies per tot el que ens han explicat i ensenyat avui, i hem anat als avets fins que ha sigut l'hora de dinar.

Allà als avets hem pogut córrer amunt i avall, però també hem tingut temps de cantar, de trobar bolets i recordar que no els podem tocar amb les mans per si de cas fossin tòxics. Hem estat fent moltes lletres amb pals i, fins i tot, hem estat observant una ortiga de ben a prop per veure els "pels" que té a la tija, que és el que ens "pica" quan entra en contacte amb la pell; i un dia més hem vist les diferències entre la fulla de roure americà i la de roure martinenc.

Al migdia hem tornat cap al refugi a dinar, i després de descansar hem pogut pintar uns dibuixos que ens han donat els mossos d'esquadra i ara estem acabant el mural d'espècies que vam començar la setmana passada. Mmmmm!! Quina bona olor que fa!!

Bon cap de setmana!!














































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

JA ARRIBA SANT JORDI!

Bona tarda, famílies! Aquesta setmana la Clara i la Gemma ens han acompanyat algun dia, la qual cosa ens ha fet estar molt contentes 😊 Ara ...