dilluns, 19 de febrer del 2024

ADÉU PINYA CARNESTOLTES!

Bona tarda, famílies!!

Avui, com cada dilluns ens ha acompanyat la Gemma. I, com bé sabeu, va quedar pendent repetir la rua de carnestoltes, ja que l'últim cop faltaven la meitat. Avui, malauradament, tampoc hi hem pogut ser totxs perquè faltava en Jofre... Però la resta de nens i nenes ens hem disfressat i hem anat a esmorzar als avets.

Ens hem endut la senyora Pinya Reina Carnestoltes, que ens va demanar que la deixéssim al bosc amb les seves amigues. I hem pogut veure com a poc a poc anava perdent els complements: les cames, els ulls i, finalment, el nas i la corona!!

Hem sortit tots ben cofois amb la nostra disfressa, semblàvem una macedònia gegant jajajaj!! Fèiem tan bona pinta, que quan ens hem acostat a la cova del gegant, aquest ens deia que se'ns volia menjar 😱 Sort que en Bru ens demanava silenci per no despertar-lo, perquè segons en Juli, aquest gegant de la bassa és nocturn 😲 Llavors, l'Arnau, l'Ares i la Júlia han decidit acostar-se i demanar-li fluixet que, si us plau, no se'ls mengés de veritat jejjeje

Avui al bosc, també hi hem dut la caixa amb els instruments, i vinga a fer soroll!! L'Abril, ben divertida, ha agafat una maraca amb cada mà i les anava fent sonar mentre ballava i reia 😊

Hem aprofitat aquestes ganes de fer música i hem estat cantant cançons una bona estona, fins que l'Ares ha proposat anar a la bassa i... No us podreu creure què hi hem trobat! Un tritó verd!! Com pensàvem que era mort, l'Alba ha baixat per poder-lo agafar (amb uns guants, és clar) i observar de ben a prop. Un cop l'Alba ha apropat la mà, el tritó ha començat a nadar i a intentar pujar per les escales, així que l'hem agafat i hem decidit dur-lo al tros de riu que hi ha més a baix.

Observant el tritó, hem pogut observar diverses coses i hem recordat uns quants conceptes:

    - És un amfibi, per tant, no el podem tocar amb les mans perquè li faríem mal a la seva         pell.

    - Té 4 potes, a les del davant hi té 4 dits i a les del darrere 5.

    - Té la pell molt llefiscosa.

    - Tenia una panxa molt grossa! Potser té ous dins la panxa? Potser ha menjat molt?             Potser ha begut molta aigua?

    - Com és un amfibi, pot estar a terra o a l'aigua. Van a l'aigua per reproduir-se i deixar-hi     els ous.

    - Com les granotes, dels ous surten capgrossos (necessiten viure dins l'aigua), i a poc a     poc van creixent fins a esdevenir un tritó com el que hem vist.

    - Era d'un color verd molt lluent, amb una línia taronja al mig, per tant, pot ser un                 exemplar jove o una femella. Per la mida i lo inflada que tenia la panxa, hem suposat         que seria una femella.

    - Tenia uns ulls molt grans.

    - Anava movent el coll com si fos un gripau.

    - Menja petits invertebrats.

    - Té una cua llarga i estreta per dalt, que li permet moure's bé per l'aigua.

Un cop hem arribat al riu de sota els avets, l'hem deixat sobre una roca vora l'aigua i hem estat el silenci observant què feia. Primer es movia moooolt a poc a poc, i de mica en mica ha anat augmentant la seva velocitat fins que s'ha amagat entre les fulles, i és que a l'hivern, busquen enterrar-se. Li hem dit adéu i els nens i nenes han dit que semblava que estiguéssim al teatre mirant un espectacle. - L'espectacle de la vida/la natura - hem afegit. I la veritat és que hem estat una bona estona en silenci, només veient el ritme natural del bosc, el que a la vegada ens ha permès escoltar un munt d'ocells!

Un cop ha acabat "l'espectacle" hem anat pujant a buscar l'Ana i l'Aniol. De camí hem anat jugant a amagar-nos entre una plantació d'avets. Alguns s'han volgut quedar una estoneta jugant en aquest tros de bosc, d'altres han preferit anar a dalt els avets.

Abans de donar-nos, compte, ja era l'hora de dinar, així que hem carregat els carros, i cap al refugi!!



















































 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

JA ARRIBA SANT JORDI!

Bona tarda, famílies! Aquesta setmana la Clara i la Gemma ens han acompanyat algun dia, la qual cosa ens ha fet estar molt contentes 😊 Ara ...