dimarts, 27 de febrer del 2024

FIGURETES DE FANG

Bona tarda, famílies!!

Ahir, com cada dilluns, la Gemma va venir a passar el dia amb nosaltres. Vam anar a esmorzar i passar el dia als avets i... De cop vam començar a trobar figuretes de persones dormint! Vam trobar una dona embarassada (o que havia menjat molt jajajaj), dos nadons, dues d'estirades dormint i una que semblava que s'havia adormit assegut (estava molt cansat de tallar llenya, van dir alguns jejejjej).

Ens va fer molta gràcia trobar aquests personatges, però com hi havien aparegut? Qui eren? En Jofre va dir que potser havien caigut del cel, perquè eren blanques i semblaven ninots de neu. En Juli va pensar que potser eren del gegant, i en Riu, més tard, va dir que algú potser se les havia deixat allà.

Finalment, vam confessar que les figuretes les havíem fet nosaltres (les educadores) en un taller d'art i natura, i que les havíem deixat dormint al bosc per veure si els nens i nenes les trobaven.

Després d'esmorzar vam poder utilitzar les eines de sorra, però també anar a explorar una mica: vam veure que ja estan començant a sortir algunes floretes de primavera, però també vam veure algun bolet. Vam estar investigant una soca podrida amb un graaan forat, que era tan profund que hi cabia el braç de l'Ana i tot! Ben segur que li serveix de cau a algun animaló. I petjades de guineu!!! Sabem que són de guineu i no de gos per la manera que estan distribuïts els dits.

També vam trobar una caca d'ocell de color lila, i vam explicar que els ocells fan pipí i caca pel mateix forat, que se n'hi diu cloaca. Aquella caca era de color lila perquè l'ocell havia menjat llavors d'heura, que són de color rosa.

L'Aniol, després de dormir una mica, va estar una bona estona jugant amb punxons de fulles que li preparava la Júlia. I com cada dia vam tenir l'oportunitat de saltar, córrer i lliscar pels tobogans de sorra.

De seguida va ser l'hora de dinar, i quan arribàvem al refugi ens vam trobar una merla morta. Amb molta cura la vam agafar amb guants de plàstic per poder-la observar millor:

- Què li pot haver passat? Ha mort ella sola? Algú se la volia menjar? Tot i que no hi vam trobar cap ferida, vam pensar que havia estat un gat.

- Estava molt dura, això vol dir que encara tenia rigor mortis i, per tant, no feia pas gaire que havia mort.

- Vam veure que tenia el contorn dels ulls de color taronja, igual que el bec - això sí que ho tenen dur!- van dir.

- Ens vam sorprendre amb les potes, ja que tenia unes urpes moooolt llargues! I també vam poder veure les articulacions dels dits.

- Vam obrir-li l'ala i vam estar comparant com són les plomes del cos, de les ales i de la cua. Les del cos són més curtes i calentones, i les de les ales més llargues; les de la cua són llargues, però fan una forma més aviat rectangular.

- Com parlant de la caca de l'ocell teníem molta curiositat per saber com podia ser que només tinguessin un forat per fer pipí i caca, també vam buscar a veure si trobàvem la cloaca.

- Com cada cop que ens trobem un animal, vam pensar a quin grup pertany: és un mamífer com nosaltres? És un rèptil? Nooo! És un ocell!!

- També vam veure que es tractava d'un mascle, ja que era tot negre i les merles femelles són de color marró.

Li vam dir adéu a la merla i la vam deixar apartada en unes herbes, perquè li servís d'aliment algun altre animal, i vam pujar a rentar les mans i dinar.

Quan vam acabar de dinar vam treure les taules a fora i vam fer les nostres pròpies figuretes de fang! La idea original era fer una figura humana, però la cosa va anar evolucionant i al final van sortir uns personatges ben originals!!







Ahir ja vam explicar que deixaríem aquestes creacions al bosc, a veure si algú altre les troba i els hi fa tanta il·lusió com ens en va fer a nosaltres. Així que avui ja hem tingut feina!! Ens hem posat l'equip de pluja i hem anat a la muntanya de sorra a esmorzar i amagar les figures.

N'hi ha que han anat molt i molt lluny a amagar-les (així que famílies, algunes tindreu feina a trobar-les ejjeje) i d'altres les han volgut deixar més a la vista.

En Jofre, l'Ares, en Bru, en Quim i l'Abril avui s'han cansat de valent! Ja que han estat una bona estona cremant energia corrent, saltant i baixant per tobogans (això deien, nosaltres el tobogan no el veiem pas jajajja).

Allà a Espinelves parc Nord hem trobat una salamandra morta (avui ja n'havíem trobat una al carrer). Hem dit que és groga i negre i hem sabut que era un amfibi molt semblant al tritó, així que li hem contat els dits de les potes i sí! Els té distribuïts de la mateixa manera que els tritons: 4 dits a les potes de davant i 5 de més llargs a les potes de darrere. La salamandra tenia una mica de sang i estava molt xafada, per tant, hem suposat que l'havia atropellat un cotxe (o potser un camí, deia en Quim).

També hem estat fent composicions a terra, amb pals, pedres i fulles i avui han volgut fer un munt de números i lletres a terra! Ens ho estàvem passant la mar de bé, però de seguida ha arribat l'hora de dinar, així que hem anat fent via cap al refugi, on ara a la tarda estem explicant un conte d'animals que ha dit l'Arnau.

Demà podrem acabar d'amagar totes les figuretes? Ens trobarem algun altre animaló?

Bona tarda!

















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRESORS!

  Bona tarda, famílies!! Hem estat uns dies sense poder fer el blog per problemes tècnics, però ja tornem a ser aquí ! jejej Aquesta setmana...