dimarts, 19 de març del 2024

SEMBLA PRIMAVERA!

Bona tarda, famílies!!


Aquests últims dies estem gaudint d'un temps primaveral!! Així que estem veient com comencen a sortir un munt de floretes, però també cada cop veient més insectes i cuques!! 

 

Us deixem els millors moments d'aquests últims dies!!

 

Pintant sons:

La setmana passada vam tenir molts moments de pau en què ens quedavem en silenci escoltant els sorolls del bosc. Dimecres passat a la tarda va ploure molt!! I des de dins el refugi vam estar mirant la pluja (que plovia a bots i barrals!!) i escoltant el seu soroll i el dels trons! Fins i tot vam sortir un momentet per sentir la olor del terra moll.

Ens va agradar tant aquest so, que vam decidir pintar-lo, i fins i tot a l'Abril li va venir de gust fer-ho. Tothom va fer moooolt silenci, i anavem pintant allò que sentia. Un cop va parar de ploure, els nens i nenes van voler seguir amb la proposta, així que vam anar posant els sons dels animals que anaven demanant (orca, balena, girafa, cabirol i senglar).

Al principi totes les composicions tenien un munt de colors!! Però poc a poc el color negre va anar invadint tot el full. 











 Dijous:

Dijous passat, aprofitant que feia un dia radiant i que érem 3 adultes, vam decidir passar toooot el dia fora. Vam anar a l'alzina del sol, al costat d'Espinelves Park. Allà, com sempre, vam estar remanant una mica l'aigua de la bassa, però també vam estar d'allò més lectors i vam llegir un munt de contes! Inclosos els que havien dut en Juli i en Quim, és clar, que ens van agradar moltíssim!!

Vam sentir molts cops com el picot foradava els arbres buscant cuques per menjar, però també vam veure un muuuuunt de papallones volant!! 

Ja sabeu que cada cop ens agrada més anar descalces, i aquell dia vam poder sentir l'humitat de les herbes tapisseres a la planta dels peus. 

A la tarda vam estar una bona estona inventant històries increïbles amb les pedres d'històries, però també vam fer alguna partida de dòmino i vam descobrir un caminet nou ben ple d'ortigues (tot i que la majoria eren ortiga blanca, i per tant, no ens fa mal a la pell).

També vam trobar algun rastre: furgades de senglar, una caca de guineu amb pèl de senglar i una caca d'algun mostèlid.

 

 

Ahir dilluns vam anar als avets, on després d'esmorzar vam estar explicant com havia anat el cap de setmana, i després vam estar fent el joc de les cares. Aquest joc ens agrada molt, perquè ens convida a poder parlar de les nostres emocions: què ens fa sentir tristos, enfadats, contents...

Però no tot va ser seure a parlar, ja sabeu que necessitem mourens molt!! Així que de seguida vam començar a fer un i altre cop els caminets que tenim allà al costat. De sobte, vam veure que a les escales de la bassa hi havia alguna cosa... Era un tritó verd! I quan ens hi vam fixar millor, vam poder determinar que es tractava d'un mascle jove. Això ens va recordar la famella de tritó verd que haviem trobat temps enrere; i vam explicar que aquest cop no el mourien de lloc, perquè ara ja tenia una branca per on poder sortir de l'aigua. 

Abans de donar-nos compte, ja va ser l'hora de tornar cap al refugi a dinar, i a la tarda vam tornar a mirar el llibre de volcans d'en Bru, i l'Ana ens va fer l'experiment que ens havien dut la Carme i en Jofre. Ens va agradar tant barrejar el bicarbonat amb el vinagre i el colorant, que vam repetir l'experiment unes quantes vegades. I tooota l'estona sortiem corrents per si de cas la lava ens cremava jajajajaj





















Avui hem anat a la muntanya de sorra, on no hem parat de jugar! (i més avui, que duiem les eines de sorra). Ha fet tan bon dia que hem dinat al parc, però a la tarda hem entrat a descansar i dormir dins del refugi. Ara a la tarda cada infant ha fet (o farà) un dibuix pel seu pare, ja que, com bé sabeu, avui és el dia del pare (felicitats a tots!!), i al matí ja hem estat parlant sobre què és el que més ens agrada dels nostres pares.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRESORS!

  Bona tarda, famílies!! Hem estat uns dies sense poder fer el blog per problemes tècnics, però ja tornem a ser aquí ! jejej Aquesta setmana...